Burg Visschers

Header: li: Emile Visschers. re: Vier kinderen Visschers uit het huwelijk van Emile Visschers en Alda de Rooy: Hubert Visschers (1920); Emilie Visschers (1923); Threes Visschers (1921) en Jan Visschers (1922)

J.H. Visschers (1847) uit Limburg, werd hoofdonderwijzer en later burgemeester van Vessem. Hij volgde de Hordijken op, die toen al 150 jaar burgemeesters van Vessem, Wintelre en Knegsel waren. Zijn zoon Emile Visschers zal in 1917 zijn vader opvolgen, en wordt de tweede burgemeester Visschers.

Emile zal trouwen met de dochter van Petrus de Rooy, de brouwer. ( En dochter Gabriëlla Visschers zal op dezelfde dag huwen met de zoon van Petrus de Rooy:Harry).

In deze serie staan foto’s afkomstig uit de privefotoboeken van mw. Threes Hoynck Van Papendrecht Visschers. Mw. Threes Visschers is de oudste dochter van Emile Visschers, de tweede burgemeester Visschers. Heel hartelijk bedankt dat ik de foto’s in mocht scannen! De foto’s zijn eigendom van mw. Threes Hoynk Van Papendrecht - Visschers. © mw. Threes Hoynk Van Papendrecht - Visschers.

HDV genummerde foto’s zijn eigendom van Heemkundevereniging “De Hooge Dorpen”. Er rust copyright op alle foto’s op deze website