Raadhuis 1898

Op 30 maart 1898 besloten B&W van Vessem c.a., gesteund door de raad, een nieuw gemeentehuis te bouwen op de hoek van de Jan Smuldersstraat en de Wilhelminalaan. Het perceel werd voor fl 1,50/m2 gekocht van buurman W. Olislagers. In het nieuwe gebouw werd een gedenksteen geplaatst, die de kroning van koningin Wilhelmina en de opening van het nieuwe raadhuis memoreert. Bij de opening van het gebouw op 6 september 1898 worden alle Vessemse schoolkinderen onthaald op chocolademelk en krentenbrood; de dorpelingen die actief aan de bouw hebben meegewerkt worden uitgenodigd om een glas bier te komen drinken.

In 1913, bij 25-jarig jubileum van burgemeester Visschers, krijgt de Vessemse patroonheilige Lambertus een prominente plaats op de gevel. In 1928 wordt het raadhuis nog eens uitgebreid met een kantoortje voor de plaatselijke veldwachter en twee cellen.

Het doet dan dienst tot 1984, wanneer het nieuwe gemeentehuis geopend wordt, een eindje verder aan de Jan Smuldersstraat.

Maar in 1997 wordt de gemeente Vessem, Wintelre en Knegsel door een gemeentelijke herindeling opgeheven. Het gemeentehuis wordt dan verkocht aan De Welten Groep.